De verborgen slachtoffers Syrisch conflict

 

Een nieuw onderzoek van Handicap International en HelpAge International, toont aan dat Syrische vluchtelingen met een beperking, ouderen en gewonden dubbel getroffen worden door het conflict. Het onderzoek verstrekt nieuwe gegevens die aantonen hoe hard de meest kwetsbare vluchtelingen worstelen om hun specifieke behoeften te vervullen.


 

 

De twee organisaties roepen alle nationale en internationale humanitaire actoren die bijstand verlenen aan Syrische vluchtelingen op om de manier waarop zij hulp verstrekken te veranderen, zodat mensen met een beperking, gekwetste en oudere vluchtelingen niet langer verborgen slachtoffers zijn van het conflict. Nauwkeurig identificeren en registreren van de vluchtelingen en een betere opleiding van het personeel zullen ervoor zorgen dat humanitaire hulpverlening toegankelijk, aangepast en doeltreffend wordt, zo stelt het onderzoek.

De Syrische crisis heeft nu de grootste vluchtelingenbeweging tot stand gebracht sinds de Rwandese genocide die plaatsvond in 1994. Het onderzoek toont aan dat, te midden van de hele vluchtelingenbevolking, gekwetste en oudere vluchtelingen, chronisch zieken en personen met een handicap heel moeilijk toegang krijgen tot aangepaste hulp.

 BRON:
Handicap International

Deel dit artikel