Dierenartsen Zonder Grenzen lanceert wedstrijd: word ambassadeur en win een reis naar Rwanda

Word ambassadeur


Dierenartsen Zonder Grenzen zoekt een nieuwsgierige, avontuurlijke en geëngageerde persoon die zich als ambassadeur wil inzetten voor de organisatie.

Tot en met 9 februari kunnen geïnteresseerden zich kandidaat stellen. De organisatie kiest een Nederlandstalige en een Franstalige winnaar, die van 7 tot 15 mei naar Rwanda zullen reizen.
Enkel personen die in België wonen en ouder zijn dan 18 jaar kunnen deelnemen aan de wedstrijd.
Hiervoor moeten ze voor 9 februari het inschrijvingsformulier op de website van Dierenartsen Zonder Grenzen invullen en hun motivatie uit de doeken doen. 

 

Franstalige en Nederlandstalige ambassadeur


Ten laatste twee weken na afsluiting van de wedstrijd, zal Dierenartsen Zonder Grenzen de twee winnaars bekendmaken, één Nederlandstalige en één Franstalige. Zij moeten zich minstens een jaar lang inzetten voor de ngo als ambassadeur. Om hun ambassadeurschap ten volle te kunnen uitoefenen, zullen ze van 7 tot 15 mei naar Rwanda reizen.

Handen uit de mouwen in Rwanda

De kersverse ambassadeurs zullen in Rwanda mensen ontmoeten die konijnen, geiten of schapen kregen van Dierenartsen Zonder Grenzen. Zo kunnen ze zelf vaststellen hoe deze dieren en de kleinschalige veeteelt het leven van kansarme families ingrijpend veranderen. De ambassadeurs zullen ook deelnemen aan de acties van Dierenartsen Zonder Grenzen ter plekke. Zo zullen ze meehelpen om een moestuin aan te leggen en een energiezuinige oven te bouwen voor een Rwandees gezin. 


Dagboek
 


Tijdens de reis zullen de ambassadeurs een online dagboek bijhouden en bij terugkomst vertellen over hun belevenissen en het werk van Dierenartsen Zonder Grenzen.

 

Meer zichtbaarheid 


Met deze wedstrijd hoopt Dierenartsen Zonder Grenzen meer zichtbaarheid te geven aan zijn acties en de cruciale rol van de veeteelt in Afrika te benadrukken in de strijd tegen honger en armoede.

 

Deel dit artikel