Doe deze zomer aan vrijwilligerswerk in Cuba!

Van 2 tot 27 juli organiseert Steunfonds Derde Wereld opnieuw een solidariteitsreis naar Cuba. We nemen er deel aan de Internationale Werkbrigade ‘José Martí’ georganiseerd door ICAP, het Cubaans Instituut voor de Vriendschap van de Volkeren (www.icap.cu). Aan deze brigade nemen solidariteitsorganisaties uit verschillende Europese landen deel.

Tijdens de brigade zijn wij méér dan toeristen. We gaan er als ‘brigadistas’ werken in Cubaanse projecten en leren zo de Cubaanse maatschappij van binnenuit kennen. Daarbovenop is er voldoende gelegenheid om van gedachten te wisselen met mensen uit heel Europa en uiteraard met de Cubanen.

Het programma is zeer gevarieerd. In de voormiddag wordt er gezwoegd en vooral gezweet op het veld of in de bouw. In de namiddag volgen stadsbezoeken, conferenties, ontmoetingen met Cubaanse organisaties, of rust en zwempartijen aan het strand.

Als derdewereldland, dat bovendien gebukt gaat onder een economische blokkade, slaagt Cuba erin het rechtop gezondheid voor haar bevolking te realiseren. We brengen een bezoek aan de verschillende basisgezondheidsprojecten in de wijken, bij de Cubaanse partner van Steunfonds Derde Wereld. Verder staan er ook nog ontmoetingen met sociale en gezondheidswerkers op het programma. Zo kunnen de deelnemers aan den lijve ondervinden, hoe het komt dat Cuba zo goed scoort met haar gezondheidsbeleid.

Natuurlijk ontbreekt de fiesta, op de ritmes van salsa en reggaeton, en de mojito niet! Alles samen zorgt dit voor een onderdompeling in alle facetten van de Cubaanse maatschappij, maar ook in de wereld van de solidariteit met Cuba. Tijdens de brigade wordt ook gedurende vier dagen een andere provincie aangedaan. Ditmaal wordt het de provincie Cienfuegos, gelegen aan de zuidkust van het eiland. Haar gelijknamige hoofdstad, Cienfuegos, is een charmante en bruisende universiteitsstad, die jullie zeker zal bekoren.

Na het werkkamp blijven we nog een aantal dagen om Havana te verkennen, met de nodige vrije tijd.

Meer praktische informatie over de reis , vinden jullie op www.cubanismo.net

Wil je meegaan?

Stel je dan kandidaat en stuur de ingevulde kandidaatfiche (te vinden op de site) voor 15 maart 2011 naar info@sfdw-fstm.be. We nemen dan contact met jou op. Wacht niet perse tot 15 maart want VOL=VOL


Voor meer info kan je ook terecht op het secretariaat op het nummer 02/209 23 50 of via mail

Onze zusterorganisatie intal organiseert solidariteitsreizen naar de Filipijnen  Neem een kijkje op www.intal.be

Initiatief Cuba Socialista DOOR:

Deel dit artikel