Doe mee voor de prijs van het vrijwilligerswerk

Verenigingen geven energie en zuurstof aan de samenleving. Ze doen mensen bruisen,pruttelen en bubbelen van plezier. Voor een betere buurt, tijdens een sportwedstrijd of eentoneelvoorstelling, met luid handengeklap of stille trom. Dat kan dankzij het engagement van duizenden vrijwilligers in verenigingen die onze samenleving mee vorm geven.

Om de kracht van vrijwilligers in verenigingen en projecten extra te promoten, reikt de Vlaamse Gemeenschap in samenwerking met ‘de Verenigde Verenigingen’ de Prijs voor het Vrijwilligerswerk uit. De prijs gaat naar een vereniging of project dat toont hoeveel kracht er uitgaat van vrijwilligers in Vlaanderen en Brussel.

Je kan je eigen vereniging(en) of project(en) òf dat van een ander kandidaat stellen. Tien geselecteerden slaan een levensgrote canvas van de vrijwilligers van hun vereniging aan de haak.
Een van hen krijgt bovendien nog een kunstwerk en mag zich de laureaat van de Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2009 noemen.

Kandidaatsformulieren moeten ingediend zijn vóór 30 april 2009. De jury nomineert 10 verenigingen of projecten. De uiteindelijke laureaat wordt op de prijsuitreiking van 14 mei 2009 met de nodige persaandacht in Brussel bekendgemaakt.

Info en inschrijvingen: www.prijsvrijwilligerswerk.be

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel