Face Your Food

Fairfood International lanceert naar aanleiding van de Wereldvoedseldag de viral video campagne Face Your Food. Hiermee willen zij een online community bijeenbrengen die pleit voor een duurzame voedselindustrie.

De productie van voedsel heeft serieuze gevolgen voor mens en milieu. Duizenden dier- en plantensoorten worden bedreigd door schadelijke landbouwpraktijken en over de hele wereld worden boeren benadeeld door oneerlijke handel. De voedsel- en drankenindustrie heeft het vermogen om hier verandering in te brengen. Daarom stimuleert Fairfood International voedselbedrijven om hun verantwoordelijkheid te nemen en op een duurzame manier te produceren.

Omdat er veel publieke druk nodig is om multinationals ertoe aan te zetten hun productie- en handelspraktijken te veranderen, lanceert Fairfood International de campagne Face Your Food. In de campagne worden mensen uitgenodigd om zichzelf te filmen terwijl ze iets opeten. De video wordt daarna automatisch vertraagd en achterstevoren afgespeeld. Dit zet mensen aan om na te denken over de herkomst van hun voedsel.


Fairfood International is lid van het Netwerk Bewust Verbruiken vzw.


BRON:
Netwerk Bewust Verbruiken

Deel dit artikel