Feest voor een betere wereld

Bij de lancering van action/2015 in januari trokken 100 senioren naar het parlement om hun nieuwjaarsbrief met toekomstwensen voor te lezen. Nu geven ze de fakkel door aan de jonge generatie. Zij feesten vandaag in Brugge. Tegen armoede, tegen ongelijkheid en voor een duurzame planeet.


2015 is een scharnierjaar. De Millenniumdoelstellingen lopen af én onze politici beslissen op de VN-top in september over nieuwe doelstellingen die armoede, honger, ongelijkheid, de klimaatverandering op een duurzame wijze moeten aanpakken.

11.11.11 en 24 andere ngo’s (coalitie 2015 De Tijd Loopt) voeren een jaar lang action/2015-campagne. We willen de politici duidelijk maken dat heel veel mensen het menen met de nieuwe ontwikkelingsdoelstellingen. We vragen onze politici het nieuwe wereldakkoord zo scherp mogelijk in te vullen. En het nadien zo ambitieus mogelijk uit te voeren. Om hen wakker te schudden loopt er een petitie met virtuele tattoo's met de slogan ‘Laat zien dat je ’t meent’.

Action/2015 in Brugge

We organiseren ook grote acties. Op action/2015 Brugge feesten we met zoveel mogelijk jongeren voor een betere wereld. En dat doen we niet alleen. De eigenzinnige mannen en vrouwen van vzw cirQ beelden met visuele acts de nieuwe doelstellingen uit, School is Cool geeft een optreden en presentator Maxime De Winne leidt alles in goede banen. Tussendoor zijn er nog DJ-acts van Team Damp en Marcel & Vicky.

Praktisch
Action/2015 Brugge
vrijdag 8 mei
16:00 – 19:00
Plein achterkant station Brugge

Duurzaam naar action/2015 Brugge

We raden iedereen aan zoveel mogelijk te voet, met de bus of de trein te komen.

Voor de fietsers zijn er fietsenstallingen voorzien op het plein zelf (tussen de auto- en de overdekte fietsparking). Mocht je hier geen plaats meer vinden, zet je fiets dan in een van de overdekte fietsenstallingen aan de voor-of achterkant van het station.

Kom je met de wagen? Hou rekening met mogelijke files op de Koning Albert I-laan. Je auto kan je parkeren in de betaalparkings van de voorkant van het station of de B-parking in het kamgebouw aan de achterkant van het station. Gratis parkeren kan op de randparking van de Magdalenastraat, op 1 km wandelafstand van het event.

 

Volg het event op de Facebookpagina van action/2015 Belgium

Kan je er niet bij zijn, maar wil je toch laten zien dat je het meent. Zet jezelf, of een politicus, een virtuele tattoo op www.action2015.be

 

Deel dit artikel