Foodprints: expo ngo Bevrijde Wereld in Station Sint-Niklaas

Foodprints: Station Sint-Niklaas omgetoverd tot expo Bevrijde Wereld

Wie de komende maand voorbij het Sint-Niklase station passeert, kan er niet om heen. Van 29 augustus tot en met Wereldvoedseldag op 16 oktober doet de inkomhal van het station dienst als een exporuimte voor ngo Bevrijde Wereld. De tentoonstelling brengt hun voedsel- en waterprojecten in het Zuiden in beeld. In deze reeks nemen de boeren uit Bolivia, West-Afrika en de Filippijnen het woord, met sterke getuigenissen en sprekende beelden.

foto_expoNaar aanleiding van Villa Pace, het stadsfestival waar solidariteit, vrede en diversiteit hoog in het vaandel worden gedragen, besloten Bevrijde Wereld en Stad Sint-Niklaas de handen in elkaar te slaan. In het kader van het jaarthema 'Het Europese jaar van de vrijwilliger' krijgen ook de vrijwilligers van Bevrijde Wereld een plekje in de tentoonstelling. De tentoonstelling loopt nog tot en met Wereldvoedseldag op 16 oktober: een hoogdag voor Bevrijde Wereld, die boeren in het Zuiden ondersteunt in hun initiatieven voor een betere voedsel- en watervoorziening.

"Wij vinden het normaal dat onze maaltijd dagelijks voor ons klaarstaat. Maar voor veel mensen in het Zuiden is dit nog steeds niet het geval. Toch is niet alles negatief. Samen met Bevrijde Wereld werken 250.000 boeren hard aan hun toekomst. En hun resultaten zijn hoopvol en duurzaam."

" We zijn enorm blij met de kans die we gekregen hebben van zowel Stad Sint-Niklaas, als de NMBS om op zo een unieke plek onze projecten in beeld te kunnen brengen. Met de expositie "FOODPRINTS" willen we die resultaten graag met u delen." (Marc Joolen, algemeen coördinator van Bevrijde Wereld)

Ngo Bevrijde Wereld en Stad Sint-Niklaas nodigen u graag uit op de officiële opening van de expositie Foodprints, maandag 29 augustus, 19u30.

Wanneer? 29 augustus om 19u30
Waar? Inkomhal Station Sint-Niklaas
Programma?
19u30: start opening
20u00: woordje van Marc Joolen, algemeen coördinator Bevrijde Wereld & Wouter Van Bellingen, schepen voor Internationale samenwerking, jeugd en burgerzaken.
Tussendoor: hapjes en drankjes, en de mogelijkheid voor interviews en foto's.

Graag een seintje als u komt, via sofie.vanderstraeten@bevrijdewereld.be, 03 777 20 15.

Meer info:
- Bevrijde Wereld: Sofie Van Der Straeten, communicatieverantwoordelijke Bevrijde Wereld, sofie.vanderstraeten@bevrijdewereld.be, 03 777 20 15
www.bevrijdewereld.be
- Stad Sint-Niklaas: Els Cant, deskundige internationale samenwerking, els.cant@sint-niklaas.be, 03 760 91 37

logo_be-baseline

 

 

Solidagro DOOR:

Deel dit artikel