Hulpverleners nog geen toegang tot Baba Amr


Het Rode Kruis heeft nog geen toegang gekregen tot Baba Amr, de wijk in Homs waar hulp hard nodig is. Op 1 maart gaven de autoriteiten nochtans groen licht. Het Rode Kruis is nog steeds in onderhandeling met de Syrische autoriteiten.


Jakob Kellenberger, de hoogste baas van het Internationale Rode Kruis, heeft de situatie vrijdagavond zeer zwaar veroordeeld. "De inwoners van Baba Amr hebben al weken geen noodhulp gekregen en dat is absoluut onacceptabel. Het is daarom ontzettend belangrijk dat er een algemeen akkoord komt over een dagelijks staakt-het-vuren. De humanitaire situatie was al zeer ernstig, maar is nu nog veel slechter", aldus Kellenberger.

Konvooi met hulpgoederen

Op 2 maart arriveerde een konvooi met hulpgoederen bij de stad Homs. Hulpverleners van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan stonden klaar om zo snel mogelijk de wijk in te gaan. De slachtoffers van het geweld zitten immers al dagen en soms weken zonder medische hulp. Er is bovendien een groot tekort aan voedsel en schoon drinkwater. De trucks met hulpgoederen, de ambulances en mobiele kliniek van het Rode Kruis werden echter niet toegelaten. 

Deel dit artikel