Hygiëne op de centrale markt van Camp Perrin

slachtbank

(c) Alphons Klomberg

 

HAÏTI - In het zuidwesten van Haïti, rond Camp Perrin, heeft Protos ter afsluiting van zijn inzet in die regio een activiteit opgezet waarbij de lokale partners projecten konden indienen ter (co-)financiering. Dit ook om ze te helpen om hun rol van bouwheer goed te spelen.

De gemeente Camp Perrin diende een project in voor de verbetering van de hygiëne op de gemeentelijke centrale markt. Het voorstel omvatte niet alleen een verbetering van het latrineblok op de markt, maar ook de bouw van een slachtbank voor de slagers. Tot nu toe werden dieren op de grond of op een tafeltje geslacht, onder niet-hygienische omstandigheden. Met de bouw van het slachtblok, waarbij ook een waterleiding is aangelegd, hoopt men dit sterk te verbeteren.

De slagers betalen voor het gebruik van het slachtblok: 1,40 euro voor een koe, 0,70 euro voor een varken en de helft daarvan voor schapen en geiten. Ze krijgen daarvoor ook een hygiënecertificaat van de gemeente. Voor het gebruik van de toiletten betaalt men 0,07 euro per keer. Met de inkomsten wil men alles proper houden.

Op donderdag 11 augustus werd de infrastructuur (het verbeterde latrineproject én het slachtblok) officieel opgeleverd en overgedragen aan de gemeente. Tijdens de overdracht werden de aangekondigde tarieven, vooral die voor het gebruik van de toiletten, niet met applaus ontvangen. De tijd zal uitwijzen of deze maatregel het gebruik van de toiletten doet verminderen of net vermeerderen. Veel zal afhangen van de manier waarop wordt schoongemaakt, en of de toiletten dus uitnodigen tot gebruik.

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel