Internationaal humanitair recht Zomercursus (27 juni tot 7 juli 2011) in Warschau, ICRC

29th_courseVan 27 juni tot 7 juli 2011 organiseert het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC), in samenwerking met de plaatselijke nationale Rode Kruisvereniging, voor de 29ste keer een cursus internationaal humanitair recht (IHR) in Warschau, Polen.Voor wie?

• Studenten en afgestudeerden in rechten of internationale betrekkingen;
• Personen die werkzaam zijn in een domein dat aan het IHR gerelateerd is;
• Een zeer goede beheersing van het Engels en een basiskennis internationaal publiekrecht zijn vereist.logosWaarom?

Deze zomercursus is bedoeld om de kennis van het IHR bij de deelnemers verder uit te diepen. Er wordt eveneens aandacht geschonken aan de rol van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging als hoeder en verspreider van het IHR.

Praktische informatie
• Stuur het inschrijvingsformulier samen met je motivatiebrief en CV (alles in het Engels) voor vrijdag 15 april naar: Rode Kruis-Vlaanderen, dienst Humanitair recht, Motstraat 40, 2800 Mechelen of via email: roeland.neyrinck@rodekruis.be - tel: 015 44 33 87
• Het inschrijvingsgeld, dat ook de verblijfskosten en het cursusmateriaal dekt (maar niet de reiskosten), bedraagt 600 euro;
• Ga naar de Rode Kruis-Vlaanderen website voor meer details omtrent de selectieprocedure en het programma van de cursus.

Het totale aantal deelnemers aan de internationale zomercursus is beperkt tot 40. De definitieve selectie van de kandidaten gebeurt door het ICRC en zal uiterlijk op 1 mei worden bekendgemaakt.

Rode Kruis-Vlaanderen DOOR:

Deel dit artikel