Iraanse president, Mahmoud Ahmadinejad, predikt ontoelaatbaar geweld!


Pax Christi Vlaanderen keurt de uitspraken van de Iraanse president, Mahmoud Ahmadinejad, met klem af. Het is ongeoorloofd om de agressie tussen het Israëlische leger en de Palestijnse gewapende groeperingen wéér op te drijven. Deze bijzondere agressieve taal draagt absoluut niet bij tot een dialoog van vrede en actieve geweldloosheid in het Midden-Oosten. Integendeel, ze wakkert de anti-Israëlische gevoelens in de regio en ver daarbuiten aan.


Deze uitspraken passen ook niet bij een bezielend leiderschap dat we van minstens elke bekwame regeringsleider op deze planeet verwachten. Slechts sterke signalen van verzoening vanuit de Iraanse en Israëlische diplomatie kunnen een dialoog voor vrede weer op gang brengen.

Wat het Israëlische kabinet van de premier Sharon voorheeft als antwoord op de recente ontoelaatbare aanslag van de islamitische Jihad zal de spiraal van wraak, haat en geweld alleen maar versterken. We zijn ervan overtuigd dat er vele andere mogelijke reacties bestaan dan de zeer eenzijdige en gewelddadige taal van de wapens.

Brigitte Herremans, Midden Oostenspecialist Pax Christi Vlaanderen

Jo Hanssens, voorzitter Pax Christi Vlaanderen

Deel dit artikel