Klimaatcafé: een stem uit de Filipijnen

20191105-klimaatcafe-IsabellaMendoza

Op 5 november 2019 organiseert 11.11.11 samen met JNM, D'Urgent en Greenpeace Gent een Klimaatcafé voor jongeren. Tijdens deze avond staat mondiale uitwisseling centraal. Te gast is Isabella Mendoza, ze is changemaker en medewerker bij ICSC (Institute for Climate and Sustainable Cities), een 11.11.11-partner in de Filipijnen.

Samen met jongeren van JNM, D'urgent en Greenpeace Gent gaat ze in gesprek over klimaatactivisme en grassroots-mobilisatie met lokale gemeenschappen, hier en in de Filipijnen. Wil je te weten komen hoe je een kritische stem in het klimaatdebat laat horen? Of hoe zij en haar organisatie in een moeilijk politiek klimaat wel tot een wetsvoorstel zijn gekomen? Laat je inspireren door haar en andere jongeren om samen te strijden voor een rechtvaardig klimaatbeleid!

Over Isabella Mendoza en ICSC

Isabella Mendoza is 25 jaar en werkt sinds 2016 bij ICSC in het klimaatbeleidsteam. Ze werkt voornamelijk samen met lokale overheden en organisaties. Net zoals veel jongeren, strijdt ze samen met haar organisatie ICSC voor een eerlijk klimaatbeleid op globaal niveau. Zo was ICSC een belangrijke initiatiefnemer van een wetsvoorstel dat meer middelen voorzag voor klimaatfinanciering voor lokale besturen in de Filipijnen. De organisatie speelde ook een belangrijke rol in het klimaatakkoord van Parijs. ICSC richtte daarnaast 'Solar Scholars' op, waarbij ze mensen opleiden tot lokale experten om samen te zoeken naar efficiënte manieren om schone elektriciteit op te wekken.

Datum en locatie

  • Waar? Green Hub (benedenverdieping UFO) - Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent
  • Wanneer? 5/11/2019 van 19u tot 22u
  • Voertaal: Engels/Nederlands

Schrijf je in

Het Klimaatcafé is gratis maar we vragen je wel om vooraf in te schrijven.

  • De inschrijvingsperiode is afgesloten

Deel dit artikel