Lancering IHR-website en prijsvraag

Lancering website Humanitair Recht

Een website die volledig is gewijd aan het internationaal humanitair recht (IHR) is door Rode Kruis-Vlaanderen gelanceerd. Op deze website is een schat aan informatie te vinden voor zowel IHR-leken als specialisten, hieronder een aantal functies uitgelicht:

  • A-Z: algemene informatie over IHR-gerelateerde onderwerpen die via een thesaurus te raadplegen is.
  • Infofiches: meer gespecialiseerde informatie over bepaalde IHR-thema's.
  • Test je kennis: deze videoanimatie stelt jouw kennis door vijf scenario's op de proef.
  • Embleem: uitgebreide informatie over het Rode Kruisembleem.
  • IHR in de wereld: klik op de wereldkaart om meer te weten komen over IHR in de wereld.
  • Verdragen IHR: de Nederlandstalige IHR-verdragen zijn nu toegankelijker, want ze zijn doorzoekbaar op trefwoord, thema en periode

Win de nieuwe publicatie: Focus op IHR!

'Focus op IHR' staat dit jaar stil bij enkele verwezenlijkingen en uitdagingen van het IHR. Het is een neerslag van de Lessenreeks IHR die in maart 2011 in Brussel plaatsvond, waarbij vijf vakdeskundigen aan het woord kwamen over het thema 'Bescherming onder IHR'. De onderwerpen die hierbij aan bod zijn gekomen waren uiteenlopend: van de bescherming van ontheemden tot culturele goederen, bescherming van milieu tijdens gewapende conflicten maar ook de concrete toepassing van deze bescherming op het terrein.
Download het voorwoord
(.pdf)

U kunt de publicatie voor 5 euro bestellen via: humanitair.recht@rodekruis.be of 015 44 35 35 maar deze ook winnen door de twee onderstaande vragen op te lossen en door te sturen naar humanitair.recht@rodekruis.be met vermelding van uw naam en adresgegevens. Meedoen kan tot en met 18 oktober en op 20 oktober worden uit de juiste inzendingen 3 winnaars getrokken.
  • Vraag 1: Wat zegt regel 14 van het internationaal humanitair gewoonterecht? (tip: ga naar 'Publicaties')
  • Vraag 2: Wanneer ratificeerde BelgiĆ« het tweede Protocol van 1999 bij het Culturele Goederenverdrag? (tip: ga naar 'Verdragen' of naar 'A-Z')


Rode Kruis-Vlaanderen DOOR:

Deel dit artikel