Lessenreeks internationaal humanitair recht

Van 3 tot 31 maart 2015 organiseert Rode Kruis-Vlaanderen de achttiende lessenreeks internationaal humanitair recht. De lessenreeks behandelt de kernthema's binnen het internationaal humanitair recht.

De lessenreeks begint met een inleidende uiteenzetting over de bronnen, toepassingsgebied en actoren van het internationaal humanitair recht. De volgende lessen gaan verder in op de bescherming van personen en goederen, de regels met betrekking tot wapens en methoden. De bestraffing van schendingen van het internationaal humanitair recht sluit het meer academische deel af. In elke les is er aandacht voor concrete voorbeelden en actuele onderwerpen.

Ter afsluiting van de lessenreeks wordt er een panelgesprek georganiseerd over een actueel thema: seksueel geweld in gewapende conflicten.

Voor elk onderwerp doen we een beroep op deskundigen, academici of personen die beroepshalve te maken hebben met de concrete toepassing van het IHR. Na elke lezing rekenen we op een actieve inbreng van de deelnemers om een debat op gang te brengen.

Inschrijvingen zijn mogelijk tot uiterlijk 19 februari 2015. De lessenreeks gaat door in een auditorium van de Hogeschool Thomas More, campus De Vest, Zandpoortvest 60, Mechelen. Het auditorium is gemakkelijk bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer.

Voor het programma en meer informatie kan u terecht op deze pagina.

 

Rode Kruis-Vlaanderen DOOR:

Deel dit artikel