Wijziging van de levering van campagnematerialen

Vanaf deze campagne zal de levering van de materialen wijzigen. Wij willen als organisatie op een meer klantvriendelijke manier te werk gaan en zullen daarom alle campagnematerialen rechtstreeks bij je thuis laten leveren.

Over welke materialen gaat het?

  • Campagneartikelen
  • Verkoopsproducten
  • Financieel materiaal

Het levermoment

Om ecologische redenen en om de kostprijs te drukken kiezen we voor een leveringstermijn van 1 week. Dit houdt in dat jullie bij het bestellen van het materiaal een leveringsweek kunnen kiezen maar geen specifieke leveringsdatum. Leveringen gebeuren in principe op een werkdag tussen 8u en 17u.

Op het ogenblik dat jullie bestelling vertrekt bij onze logistieke partner zal je een e-mail ontvangen met volgende gegevens:

  • Voorziene datum van levering: in principe volgende werkdag tussen 8u en 17u
  • Track and Trace code: hiermee kan je je bestelling op de voet volgen

Indien je niet thuis bent, steekt de postbode een afwezigheidsbericht in je bus. Je kan met dit bericht je pakket afhalen aan het aangegeven postkantoor of postpunt. Je kan ook de postbode opnieuw laten langskomen. Hiervoor bel je naar 02 278 50 44.

Het leveringsadres

Hou er dus rekening mee dat je een leveringsadres opgeeft waarbij op weekdagen kan geleverd worden.

Tip! Check eens bij jouw gemeentehuis of wereldwinkel in je buurt of daar kan geleverd worden.

Het financieel materiaal wordt apart geleverd, na de zomervakantie. Dit om eventuele fouten tijdig recht te zetten. Ook hier kies je het leveringsadres zelf. Bijvoorbeeld bij jou thuis, op het gemeentehuis, in de wereldwinkel of rechtstreeks bij de sociale werkplaats of de drukker die jouw materiaal verdeelt.

Afhaalmomenten

We organiseren dit jaar nog één afhaalmoment per provincie voor groepen waarbij levering aan huis niet mogelijk is. Hierover volgt later meer info.

Deel dit artikel