Meer dan de helft van de Vlaamse steden en gemeenten organiseert eigen Sing For The Climate

PERSBERICHT
Brussel - 10 september 2012

sing banner 642

'Sing for the Climate', dé zangmanifestatie van 11.11.11, de Klimaatcoalitie en Nic Balthazar, die opkomt voor een drastische aanpak van de klimaatproblemen, slaat aan. Al 175 steden en gemeenten organiseren hun eigen zangmoment op zaterdag 22 of zondag 23 september. Tijdens het slotweekend van de week van de Mobiliteit  zal het lied 'Do it Now' overal in  België weerklinken. De beelden van al deze zangmomenten worden door Nic Balthazar samengebracht in één clip die in november aan politici zal getoond worden. Zo kunnen zij op de klimaattop in Doha de juiste standpunten innemen opdat onze planeet leefbaar blijft. 

"In groep zingen voor een betere planeet lijkt misschien naïef, maar veel belangrijke omwentelingen zijn begonnen met mensen die op een plein samen strijdliederen zongen. Voor ons is het een belangrijk signaal. We willen met vele duizenden aan de alarmbel trekken voor een beter klimaat", zegt Nic Balthazar, bezieler van Sing for the Climate. Iedereen kan deelnemen aan een Sing for the Climate in zijn buurt. Je hoeft  geen geoefend zanger te zijn of het lied al vooraf te kennen. Op elke locatie wordt er gestart met het aanleren van het lied.

"Dat de actie zo'n groot enthousiasme weet op te wekken bij lokale organisatoren bewijst dat mensen wel degelijk begaan zijn met de klimaatverandering en dat ze ook vragen aan de politici om dit probleem dringend aan te pakken", zegt Bogdan Vanden Berghe, directeur van 11.11.11. Momenteel schreven al  8.000 zangers  zich in. Op deze manier geven zij hun stem al aan het klimaat.   Sing for the Climate wil minstens 24.000 mensen laten zingen op 22&23 september. De teller moet dus nog massaal de hoogte in maar met 175 Sing for the Climate zangmomenten is er altijd wel ééntje in ieders buurt.

Hoe meer mensen we op de pleinen in België kunnen samenbrengen, hoe groter de stunt en hoe sterker de boodschap die we in november aan Belgische en internationale politici de wereld kunnen insturen.

Een overzicht van alle Sing for the Climate zangmomenten met vermelding van datum, startuur en locatie vind je hier.

Alle info  en registratie over Sing for the Climate algemeen en per stad/gemeente vind je op: www.singfortheclimate.comINITIATIEFNEMERS VAN SING FOR THE CLIMATE ZIJN NIC BALTHAZAR, 11.11.11 EN DE KLIMAATCOALITIE

Nic Balthazar heeft al eerder de film 'Big Ask' en 'Big Ask Again' gemaakt om de klimaatproblematiek aan te kaarten. Toen kwamen duizenden mensen samen in Oostende. Nu vraagt Nic aan iedereen om in zijn eigen buurt mee te zingen. .Nic is de drijvende kracht achter dit initiatief. Als filmmaker zal hij de uiteindelijke clip maken.

De Klimaatcoalitie verenigt 60 milieu-, Noord-Zuid en sociale en culturele organisaties. Ze vraagt al meer dan drie jaar krachtige maatregelen tegen de klimaatverandering.
11.11.11 verenigt de Noord-Zuidorganisaties in Vlaanderen en werkt in het Zuiden samen met lokale organisaties. Daar merkt ze meer en meer de gevolgen van de klimaatverandering. 11.11.11 wil dit probleem bij de wortel aanpakken om zo rampen te vermijden.

Voor vragen over Sing for the Climate, kan je terecht bij
Corine Van Kelecom ? 11.11.11
corine.vankelecom@11.be | 02 536 11 17 | 0493 25 45 04

Deel dit artikel