Milow, Lady Linn en 50 andere artiesten geven met de song 'Do it Now' hun stem aan het klimaat

 

Grote namen zoals Milow, Lady Linn, Rocco Granata en Koen Crucke zongen samen met 50 andere artiesten 'Do it Now', een lied dat aandacht vraagt voor de klimaatverandering.

Deze song zal op 22 & 23 september luid weerklinken in meer dan 145 steden en gemeenten tijdens de Sing for the Climate zangmanifestaties.

De single is nu beschikbaar in de platenwinkel en op iTunes. De videoclip is te zien op tv en in de cinemazalen en natuurlijk op singfortheclimate.com.


Op 19 juni kwamen meer dan 50 enthousiaste artiesten samen in de Marconi-studio van de VRT om er samen Sing for the Climate is samen zingen de song 'Do it now' te zingen.

Het lied is gebaseerd op de populaire Italiaanse melodie 'Bella Ciao'. Stef Kamil Carlens, bekend van Zita Swoon, zorgde voor een swingend hedendaags arrangement.

Ook voor de dirigententaak konden we rekenen op een uitmuntend vakman, Dirk Brossé. 

' Het aantal artiesten dat we hier bij elkaar hebben gebracht is indrukwekkend en het enthousiasme waarmee ze hier samen zingen is zo aanstekelijk. Het toont aan dat het thema hen nauw aan het hart ligt en dat de song een hit kan worden', zegt Stef Kamil Carlens, die de muziek opnam samen met muzikanten als accordeonist Tuur Floorizoone, die net als alle andere artiesten gratis meedoen aan dit project.
 

  Sing for the Climate

Het lied past in de campagne 'Sing for the Climate', een initiatief van Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie. Tijdens het weekend van 22&23 september zal het lied in meer dan 145 steden en gemeenten door vele duizenden mensen worden gezongen om zo hun bezorgdheid te laten weerklinken over de klimaatverandering.


Over de single
Milow, Lady Linn, Sioen, Veerle Baetens, Luc De Vos, Klaas Delrue, Frank Vander Linden, Rocco Granata,  Koen Crucke ... het zijn maar enkele van de meer dan 50 artiesten die hun stem al gaven aan het klimaat. Ook op 22&23 september zullen zij deelnemen aan één of meerdere zangmanifestaties als het in hun agenda past. Zo tonen ze hun oprecht engagement.

De single werd uitgegeven in samenwerking met Universal Music en is vanaf 22 augustus te verkrijgen in de Free Record Shops en op iTunes.


Credits
Song 'Do It Now'
Music: Trad/ Stef Kamil Carlens
Words: Nic Balthazar/ Stef Kamil Carlens
Produced by Stef Kamil Carlens

Music recorded at The Rabbitfield/ Hoboken by Stef Kamil Carlens
Vocals recorded at Marconi Studio/ Brussels by Jo Tavernier
Mixed at Farside Studio/ Paris by Gilles Martin
Masterd by Karel De Backer at Kabel/ Vlierzele

Musicians:
Aarich Jespers: drums
Tomas De Smet: bas
Wim De Busser: upright piano
Tuur Florizoone: accordeon
Geert Hellings: banjo, el. & ac. guitars
Stef Kamil Carlens: el. guitar, Farfisa, glockenspiel

Horns:  The Ambrassband
Gregor "Terror" Engelen: trumpet
Angel Calvo Perez: trumpet
Ruben Valle : alt saxophone
Loes Minnebo: sousaphone, trombone

Solists: Stef Kamil Carlens, Frank Vander Linden, Luc De Vos, Frederik Sioen, Milow, Klaas Delrue, Brahim, Veerle Baetens, Kommil Foo: Raf & Mich Walschaerts, Lady Linn, Rocco Granata, Koen Crucke, Hans Peter Janssens

Choir conducted by Dirk Brossé:
Veerle Baetens, Koen Crucke, Johan Heldenbergh, Ivan Pecnik, Jo Lemaire ,Brahim, Hans Primusz, Marijke Pinoy , Hans Peter Janssens, Miek en Roel Van Bambost, Frank Vander linden, Kris Baert, Jill Peeters, Dag Taeldeman , Sabine Hagedoren, Jim Cole, Lotte Pinoy, Dimitri Leue, Warre Borgmans, Lien Van de Kelder, Bart Cannaerts, Kris Wauters, Els de Schepper, Rocco Granata, Charel Van Domburg, Frederik Sioen, Vincent Goeminne, Fabrice Chan, Maaike Neuville, Andrea Croonenberghs, Lady Angelina, Martine Prenen, Coco jr. , Jan Schepens, Katja Retsin, Luc De Vos, Ben Roelants , Riet Muylaert, Steven Vromman, Barbara Dex, Klaas Delrue , Gunther Neefs, Michaël Pas, Raf & Mich Walschaerts, Lady Linn, Milow, Tom Van Landuyt, Tom Kestens

Children's Choir of the Vlaamse Opera conducted by Hendrik Derolez

Alle info over Sing for the Climate vind je op www.singfortheclimate.com

Deel dit artikel