Music For Life 2009 in het teken van Malaria.

De presentatoren van het Glazen Huis zijn bekend! Siska Schoeters, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn laten zich voor de radiomarathon niet zes, maar zeven dagen opsluiten.

Laat de wereld niet in de steek.

De infectieziekte malaria, overgedragen door muggen, staat op de vijfde plaats van alle doodsoorzaken wereldwijd. In Afrika is het zelfs de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar. Jaarlijks zijn er 247 miljoen gevallen van malaria. Meer dan 40% van de wereldbevolking - in 109 verschillende landen – loopt kans op besmetting. Elke dertig seconden sterft er een kind aan malaria.

En toch is malaria te voorkomen: omdat malariamuggen ’s nachts steken, vormen muskietennetten een ideale bescherming tegen de ziekte. De opbrengst van de actie gaat naar het Rode Kruis dat met het geld muggennetten zal aankopen en zal instaan voor de verspreiding en sensibilisering ter plaatse. Een muskietennet kost 5 euro en redt een mensenleven.

Ambassadeur en presentatoren

Om het malariaprobleem op de kaart te zetten, reist Studio Brusselpresentator Tomas De Soete als ambassadeur van het project naar Burundi (provincie Bujumbura), een van de armste regio’s ter wereld. Vanuit Bujumbura zal Tomas verslag uitbrengen over de situatie ter plaatse.

Centraal in Music For Life staat Het Glazen Huis waarin drie presentatoren zes dagen lang worden opgesloten voor een radiomarathon. Door niet te eten, demonstreren ze hun onvoorwaardelijk engagement. Het Glazen Huis zal dit jaar opnieuw in Gent staan, op het Woodrow Wilson–plein, in de volkmond ‘het zuid’. Op 30 november maakt Studio Brussel de namen bekend van de drie ‘gelukkigen’.

Kijk op http://musicforlife.rodekruis.be voor tips, nieuwtjes en meer informatie over malaria.

Deel dit artikel