Nieuw magazine: JOHAN wijst de weg in fair trade

magazine april JOHAN cover LROxfam-Wereldwinkels en Oxfam Fairtrade lanceren een gloednieuw fairtrademagazine: JOHAN. Het eerste nummer is genoemd naar Johan Bommerez uit de Gentse wereldwinkel. Het blad ligt gratis in alle 211 Oxfam-Wereldwinkels. In augustus verschijnt het volgende nummer. Bekijk hier een voorproefje.

Johan?

Elk fairtrademagazine krijgt het gezicht van een van de mensen die voor Oxfam-Wereldwinkels onmisbaar zijn: de partners-producenten in het Zuiden, de vrijwilligers en de medewerkers. Het eerste nummer is genoemd naar Johan Bommerez uit de Gentse wereldwinkel. Maar het had dus evengoed RIA (uit Kontich), BICHERA (uit Congo) of GABRIEL (uit Brazilië) kunnen heten. Johan Bommerez: "Ik hoop via dit magazine veel mensen warm te maken voor Oxfam. Voor onze vaste klanten is het een toffe manier om de wereldwinkel in huis te halen, met alles er op en er aan."

Unieke verhalen, unieke producten

Het fairtrademagazine vertelt het verhaal van de kleine fairtradeproducent in het Zuiden. De persoonlijke ervaringen van de boer maken elke fles wijn en elk pakje koffie uniek. In het magazine lees je welke producent en welke coöperatie achter elk Oxfam Fairtradeproduct staat. De lezers komen te weten hoe ze ermee aan de slag gaan in de keuken. En hoe ze duizenden kleine boeren de kans geven om hun eigen boontjes te doppen.


Meer weten?

definitief bureau
Oxfam-Wereldwinkels DOOR:

Deel dit artikel