"Nieuwe poging groene revolutie zou familiale boer niet ten goede komen"

70 vertegenwoordigers van verschillende sociale bewegingen uit vooral de Afrikaanse regio zijn in Berlijn bijeen voor de Europese Conferentie over Duurzame Plattelandsontwikkeling. De conferentie focust op duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding voor het Afrikaanse platteland.


Conferentie duurzame plattelandsontwikkeling

Europa wil een meer effectief partnerschap aanbieden. De vertegenwoordigers van boerenorganisaties en NGO’s maken zich ernstig zorgen dat deze conferentie enkel een verpakking is van dezelfde neoliberale agenda. De Afrikaanse boerenorganisaties hebben duidelijk laten horen in hun gezamenlijke verklaring dat er inmiddels voldoende duidelijkheid is dat een nieuwe poging voor een Afrikaanse groene revolutie niet ten goede zal komen voor de grote massa kleinschalige familiale landbouwers.

Benieuwd of de vertegenwoordigers van de Europese Commissie, de Wereldbank en al de grote donors hier aanwezig, daar oor zullen naar hebben. Dat zal blijken uit de debatten van de volgende dagen. De gezamenlijke verklaring lees je hier.

Deel dit artikel