Nog 1 keer slapen

Het is bijna zover, morgen vertrekken we met een achttal jongeren naar Praag. Ze wonnen allemaal een wedstrijd ingericht door Studio Globo. Een week lang zullen ze rond de millenniumdoelstellingen werken. Apotheose wordt het 'statement van Praag'.

Obama heeft zijn hielen nog niet gelicht of wij komen eraan. Twee jongens en zes meisjes die dit of vorig schooljaar een bijzondere inspanningen leverden om de mdg's op hun school en omgeving bekend te maken. De ene rapte, anderen maakten een rijdend koor, weer anderen fietsten van Gent naar Lille, er waren er die de regionale televisie kaapten voor een avond,...
Alle acties hadden maar één doel, duidelijk maken dat de millenniumdoelstellingen bestaan en dat het belangrijk is dat we ze halen.

Dit alles kaderde in het project MDG15. Een  project gesubsidieerd door de Europese Unie en op poten gezet door Studio Globo en partners uit Polen, Tsjechië, Frankrijk, India, Senegal en Groot-Brittannië. Elk land vaardigt volgende week tussen de vijf en tien jongeren af naar Praag. Daar zal nog een week intensief rond de millenniumdoelstellingen worden gewerkt.

Apotheose wordt een happening in Praag waarbij zo veel mogelijk mensen nog eens met de neus op het belang van de millenniumdoelstelling worden gedrukt. In de loop van de week wordt oa een circusvoorstelling in elkaar gestoken, nieuwe rapnummers gecomponeerd een film gemaakt (samen met de Wereldmediatheek uit Antwerpen), allemaal rond de millenniumdoelstelling. We zullen jullie hier op de hoogte houden van onze vorderingen.BRON:
Studio Globo

Deel dit artikel