Noodhulp aan Haïti

Op dinsdag 12 januari treft een zware aardbeving Haïti. De gevolgen zijn catastrofaal. De media melden meer dan 100.000 doden en een totale verwoesting van de getroffen regio.

Wereldsolidariteit geeft al haar aandacht aan deze vreselijke ramp. De partners van buurland Dominicaanse Republiek zijn reeds vertrokken naar het getroffen gebied. Zij roepen op tot steun om de onmiddellijke noden van de slachtoffers te lenigen.

Haïti, het armste land op het Amerikaanse continent, is getroffen door een enorme natuurramp. De chaos is totaal, het aantal slachtoffers duizelingwekkend. Vooral de hoofdstad Port-au-Prince waar twee miljoen mensen leven, is zwaar getroffen. De bevolking is in shock.

Wereldsolidariteit verleent reeds jaren steun aan Haïti via de partners KAJ en CTH (Confédération des Travailleurs Haitiens). Voorlopig is het nog wachten op nieuws van onze plaatselijke partners.

Partner Mosctha van buurland Dominicaanse Republiek is reeds vertrokken om eerste hulp te bieden aan enkele duizenden mensen: voedsel en water, medische hulp en medicijnen, beschutting en dekens. Daar is geld voor nodig! U kan hen die financiële steun bieden.

Steun de slachtoffers van de aardbeving door een gift over te maken op rekeningnummer 799-5500000-05 van Wereldsolidariteit, Haachtsesteenweg 579, 1030 Brussel, met mededeling “aardbeving Haïti”.
Voor een gift van 30 euro of meer bezorgt Wereldsolidariteit u automatisch een fiscaal attest.

In een latere fase zal Wereldsolidariteit samen met de partnerorganisaties in Haïti ook werken aan de wederopbouw van dit geteisterde land. We blijven u op de hoogte houden via onze website.

Deel dit artikel