Overstromingen Pakistan: 1 jaar later

Precies 1 jaar geleden werd Pakistan getroffen door noodlottige overstromingen die een vijfde van het land overspoelden en 20 miljoen mensen troffen. Het Rode Kruis probeert de getroffen families te wapenen tegen toekomstige rampen.

De overstromingen vorig jaar troffen vooral de allerarmsten en hadden een grote impact op de economie van het land. De prijs van bakstenen verviervoudigde, wat het voor de lokale bevolking heel moeilijk maakte om hun huizen te herstellen.

Voorbereid op de toekomst
Het Rode Kruis verdeelde hulpgoederen zoals familietenten, shelter kits en plastic zeilen en deelde beurzen uit aan families waarmee ze hun huizen konden repareren. De organisatie verziet ook technische bijstand voor de slachtoffers van de overstromingen die er op toezien dat de huizen toekomstige rampen kunnen weerstaan.
p-pak1755-393_110725
"Voor de overstromingen bouwden de mensen hun huizen op de grond", vertelt Khalid Hassan, een vrijwilliger bij de Pakistaanse Rode Halve Maan. "Nu moedigen we de mensen aan om hun huizen op een verhoging van minstens een meter te bouwen en om meer houten balken te gebruiken, zodat de woningen steviger zijn."

Lees hier meer over de Rode Kruishulpverlening in Pakistan.

Deel dit artikel