Peter Houlleberghs: nieuwe algemeen secretaris bij Pax Christi Vlaanderen

De Raad van Bestuur van Pax Christi Vlaanderen heeft Peter Houlleberghs benoemd tot nieuwe algemeen secretaris.

Peter Houlleberghs was de voorbije vijf jaar directeur van de Diocesane Pastorale Dienst van het bisdom Antwerpen. Samen met zijn echtgenote Marina Heyse heeft hij eerder dertien jaar geleefd en gewerkt in het noordoosten van Brazilië, meer bepaald in Fortalezza en João Pessoa. Daar werkten ze mee aan de vorming van leiders en leden van de basisgemeenschappen en de volksorganisaties. Zij waren tegelijk actief in enkele krottenwijken in deze beide hoofdsteden.

Peter Houlleberghs krijgt vanaf 1 september 2009 de opdracht om de beleidsplanning van de beweging vanaf 2011 in goede banen te leiden en Pax Christi als christelijk geïnspireerde vredesbeweging verder uit te bouwen, rekening houdend met de nieuwe uitdagingen in onze samenleving en in de wereld van vandaag.

Als algemeen secretaris is hij ook verantwoordelijk voor een goed samenspel tussen de vele vrijwilligers en het team van vaste medewerkers. Gio De Weerd, die vanaf 2001 algemeen secretaris was, blijft werkzaam binnen Pax Christi Vlaanderen om in het komend jaar een groot project van de EU rond vredesonderwijs te realiseren en om ook de dienst vredeseducatie verder uit te bouwen.

Namens de raad van Bestuur van Pax Christi Vlaanderen

Jo Hanssens
voorzitter

Deel dit artikel