Rode Kruis helpt bij watersnood Filippijnen


Door Moessonregens en de tropische storm Maring staan grote delen van de Filippijnse hoofdstad Manilla en een aantal provincies op het eiland Luzon onder water. Meer dan een half miljoen mensen zijn gevlucht. Het Filippijnse Rode Kruis biedt noodhulp, verzorgt evacuaties en vangt slachtoffers op.

Reddingsteams

Bij de reddingsoperatie zijn 14 zoek- en reddingsteams ingezet. Zij maken onder meer gebruik van verhoogde vrachtwagens, ambulances, een amfibisch voertuig en boten. Al meer dan 150 mensen zijn gered. Naast de ondersteuning bij reddingsacties, verzorgt het Rode Kruis ook hulp aan gezinnen in opvangcentra. Zo zijn bijvoorbeeld al meer dan 1500 getroffenen zijn al voorzien van warme maaltijden.

 

Waarschuwen voor wassende water

Naar verwachting zal het ook komende dagen nog regenen. Het Rode Kruis houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Via verschillende kanalen worden berichten uitgestuurd om mensen in laaggelegen gebieden en langs de grote rivieren te bereiken. Op die manier weten ze wat er aan de hand is en kunnen ze op tijd hun huis verlaten. Het Filippijnse Rode Kruis heeft onder meer updates verstuurd via Twitter, Facebook en sms.


11.be:
Rode Kruis-Vlaanderen DOOR:

Deel dit artikel