Rode Kruismedewerkers ontvoerd in Syrië


Zes medewerkers van het Rode Kruis en een lokale vrijwilliger van de Rode Halve Maan zijn op 13 oktober in het noordwesten van Syrië ontvoerd door gewapende mannen. Drie van de zes medewerkers en de lokale vrijwilliger zijn inmiddels vrijgelaten in Idlib.
Het Rode Kruis roept op tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van de drie medewerkers, die humanitaire hulp leverden aan mensen die dat het hardst nodig hebben. En dat doen we aan beide kanten van de frontlinies, aldus het Rode Kruis.

 

Rode Kruisembleem

Het team was begin oktober afgereisd naar Idlib om de medische situatie in de provincie te evalueren en medische voorraden aan te vullen. Ze waren duidelijk herkenbaar door een embleem van het Rode Kruis toen ze bij Sareqeb werden overmeesterd.

Ontvoeringen komen steeds vaker voor in het noorden van Syrië. De afgelopen twee jaar zijn in het hele land door zowel de oppositie als de regering Rode Kruishulpverleners opgepakt en opgesloten. Daarnaast zijn in totaal 22 vrijwilligers van de Syrische Rode Halve Maan om het leven gekomen, tijdens het verlenen van hulp aan de slachtoffers van het geweld. Het Rode Kruis veroordeelt elke aanval op hulpverleners en voertuigen, vooral als ze zijn voorzien van het Rode Kruis- of Rode Halve Maanembleem.

Update 14/10/2013
Rode Kruis-Vlaanderen DOOR:

Deel dit artikel