Siska, Sofie en Sam in het Glazen Huis tegen Malaria

De presentatoren van het Glazen Huis zijn bekend! Siska Schoeters, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn laten zich voor de radiomarathon niet zes, maar zeven dagen opsluiten. Al deze tijd zullen ze overleven op een dieet van uitsluitend fruitsapjes.

banner_omzendbrief

Het is voor het eerst dat de verzoekplatenmarathon van Studio Brussel zeven dagen duurt. Van vrijdag 18 tot donderdag 24 december staat Vlaanderen samen met Music For Life in het teken van de malariabestrijding, onder het motto: Stop malaria. Laat de wereld niet in de steek! Luisteraars kunnen geld bieden om hun favoriete plaat te horen. Het ingezamelde bedrag gaat naar de aankoop van muggennetten voor Burundi.

(c) IFRC. Een Rode Kruisvrijwilliger gaat de huizen langs om te zien of de muggennetten juist zijn opgehangen. Malaria is de belangrijkste doodsoorzaak in Burundi. De ziekte slaat vooral hard toe bij zwangere vrouwen en kinderen onder vijf jaar. Het Rode Kruis zal naast het verdelen van de netten de bevolking ook informeren. Bovendien helpen de Rode Kruisvrijwilligers elk gezin met het correct ophangen van de netten. Een jaar later komen deze vrijwilligers opnieuw langs bij de gezinnen om te kijken of de netten nog steeds correct gebruikt worden.

Meer informatie over Music For Life en Burundi kan je lezen op http://musicforlife.rodekruis.be. Wil je een actie organiseren? Registreer je Music For Life actie hier.

Deel dit artikel