Volkerentop te Brussel op 10 en 11 juni: een afspraak voor de 99%

Volkerentop te Brussel op 10 en 11 juni: een afspraak voor de 99%

De volkerentop die op 10 en 11 juni in Brussel zal plaatsvinden is zonder twijfel alvast een héél groot succes. De organisatoren verwachten deelnemers uit maar liefst 42 verschillende landen van over heel de wereld (12 Latijns-Amerikaanse landen, 24 Europese, 2 Afrikaanse en 4 Aziatische). 74 organisaties uit 20 landen hebben de oproep al getekend.

De volkerentop, Cumbre de los pueblos in het Spaans, heeft als bedoeling om op dezelfde dagen als de EU-CELAC-top een bijeenkomst te organiseren van verschillende sociale bewegingen en sprekers. De Brusselse Passage 44 zal omgetoverd worden tot een platform voor de progressieve politiek uit Latijns-Amerika. 10 juni is volledig gewijd aan de solidariteit met Venezuela, 11 juni is een veelzijdige dag met workshops, conferenties en een grote solidariteitsmeeting 's avonds.

Verschillende gerenommeerde sprekers uit Latijns-Amerika en Europa zullen aan het woord komen. Onder andere Aleida Guevara, dochter van Che, zal in de voormiddag komen spreken op de workshop 'Integratie van de volkeren van Latijns-Amerika en de Caraïben'. De Belgische progressieve journalist Michel Collon zal in de namiddag komen spreken op de workshop 'De macht van de media'. Het volledige programma van 11 juni vind je hier.

Alle inschrijvingen voor de 11e juni zijn afgesloten, maar wegens groot succes wordt de solidariteitsmeeting op groot scherm getoond in een andere zaal in de Passage 44. Hiervoor kunt u zich nog inschrijven. We zorgen ook voor life-streaming.

 

Meer info op www.cubanismo.net.

 

Initiatief Cuba Socialista DOOR:

Deel dit artikel