Wat verwachten de Congolezen van de verkiezingen?

mama_agnesDe volgende filmpjes werden op zondag 18 september gemaakt in Kenge, een stadje op 270km van Kinshasa in de provincie Bandundu.

Suzanne, de coördinatrice van ons landenkantoor in Kinshasa, vergezelde een uitstap naar enkele boerenorganisaties georganiseerd door Peter Verlinden i.s.m. 11.11.11.


Ze bezochten er akkers met bananenbomen en ananasplanten, peperstruikjes en groene bladgroente, en er werd getoond hoe aan visteelt wordt gedaan. Het klinkt allemaal exotisch, maar de bevolking is zeer arm, de gebruikte methodes zeer rudimentair, en de opbrengst zeer gering.

Temidden van dit alles vielen enkele zeer sterke personen op, waaronder Mama Agnes en Monsieur Rogier. Mama Agnes is boerin, Monsieur Rogier is directeur van een lager schooltje op een 40-tal kilometer van Kenge.

Benieuwd naar hoe het in deze afgelegen oorden gesteld is met de interesse in de komende verkiezingen, nodigde Suzanne ze uit voor haar cameraatje en legde hun motivatie vast. Alsook een boodschap gericht aan ons Belgen!


Mama AgnesMonsieur Rogier

Deel dit artikel