Wereldsolidariteit deelt suikerbonen uit Bangladesh uit

Wereldsolidariteit deelde vandaag in het Brusselse consultatiebureau van Kind en Preventie suikerbonen uit Bangladesh uit. Terwijl baby's gemeten en gewogen werden, zong de band Carmine Through my Eyes: een oproep om met een andere blik naar het Zuiden te kijken. Ondermeer naar lokale gezondheidswerkers die elke dag baby's en moeders in het kraambed redden.

60 % minder babysterfte

PersactieSuikerbonenUitBangladesh 200PxDeze keer geen triestig bericht over 30.000 kinderen, die dagelijks sterven aan diarree of andere te voorkomen ziektes. Maar wel over honderdduizenden kinderen in het Zuiden die het elke dag redden. Omdat lokale mensen hun gezondheid in handen nemen. Bijvoorbeeld door Sima in Bangladesh. Zij werkt voor de organisatie GK en gaat elke dag per fiets tot in het kleinste dorp om medische zorg te verlenen aan moeders en pasgeboren baby's. Te vergelijken met het werk van de consultatiebureaus van Kind en Preventie in Belgiƫ. GK of Gonoshasthaya Kendra is actief in het straatarme Bangladesh en leidt lokale vrouwen op tot verpleegkundigen. GK redt levens, vooral dat van vrouwen en baby's. In de streken waar GK actief is, sterven er 60 % minder baby's en vrouwen in het kraambed! GK runt ook een eigen fabriek waar generische geneesmiddelen worden gemaakt die veel goedkoper zijn.

Kijk naar Sheila

DVV Carmine Bangla  IMG Sheila 200PxThrough my Eyes is het nieuwe campagnelied van Wereldsolidariteit, gecomponeerd door de musicband Carmine. Met  videoclip opgenomen in Bangladesh. Hierin geeft het Bengaalse meisje Sheila een rondleiding in haar dorp. Een oproep om met een andere blik naar het Zuiden te kijken. Onder meer naar lokale gezondheidswerkers die elke dag baby's en moeders in het kraambed redden.
WSM DOOR:

Deel dit artikel