Wereldsolidariteit en OKRA komen op voor een leefbaar pensioen en betaalbare zorg wereldwijd

CampagnebeeldOKRA 2016 cut 2

In 2016 komen Wereldsolidariteit en OKRA op voor een leefbaar pensioen en betaalbare zorg wereldwijd. Deze campagne kadert in de ruimere campagne "Sociale bescherming voor iedereen", maar focust op ouderen, die een groeiend deel van de wereldbevolking uitmaken. Ook jij kan meedoen.

Twee miljard zestigplussers

In 2050 zullen er wereldwijd twee miljard zestigplussers zijn. Dat is 1/5de van de wereldbevolking! Eigenlijk is dat goed nieuws, want de levensverwachting stijgt overal. Maar het brengt ook heel wat uitdagingen met zich mee. Wist je bv. dat 48% van de pensioengerechtigden wereldwijd geen enkel pensioen heeft? En 46% van de ouderen kampt met ziekte of een fysieke handicap. Hoog tijd dus om op te komen voor een leefbaar pensioen en betaalbare zorg voor ouderen wereldwijd.

 

Ik blijf werken, tot ik niet meer kan. Een pensioen? Ik zou niet weten wat dat is. Dramane Traore, 66 jaar, puttengraver uit Mali

Doe de "Waka-waka"

OKRA ontwikkelde samen met Wereldsolidariteit heel wat leuke actiemogelijkheden om het thema onder de aandacht te brengen van haar leden. Zo dansen duizenden OKRA-leden dezer dagen een leuke lijndans op de muziek van Shakira, zoals je in onderstaand filmpje kan zien.

Ook kunnen de OKRA-leden de online petitie voor een leefbaar pensioen en betaalbare zorg ondertekenen, gaan ze luisteren naar de verhalen van de ervaringsreizigers uit Bangladesh, nemen ze deel aan een quiz, een bezinningsmoment of een heuse Bar Mondial. Kortom, voor ieder wat wils.

Geïnspireerd door Bangladesh

OKRA is sinds kort ook erg geïnspireerd door één van onze partners in Bangladesh, namelijk GK. GK organiseert gezondheidszorg tot in de kleinste uithoeken van Bangladesh, en heeft daarbij speciale aandacht voor ouderen. Een groep ervaringsreizigers trok in november 2015 naar daar en binnenkort ontvangt OKRA een delegatie van GK in België. Samen werken ze aan een betere sociale bescherming voor ouderen, wereldwijd. Ook jij kan hieraan meehelpen!

Deel dit artikel