Wetstraat wordt wachtstraat

  • Alle berichten over de Wachtnacht vind je hier.


België wacht 85 dagen op een nieuwe regering, terwijl de wereld al tien jaar op de verwezenlijking van de Millenniumdoelstellingen wacht. Vandaar dat de Wetstraat is omgedoopt tot Wachtstraat. De Wachtstraat is een actie van 11.11.11 en ngo-coalitie 2015 DE TIJD LOOPT.

De naambordjes van de ‘Wetstraat’ zijn vandaag vervangen door het bordje ‘Wachtstraat’. Dat was het werk van 11.11.11 en ngo-coalitie DE TIJD LOOPT, die aandacht vragen voor de Millenniumdoelstellingen.

‘We hebben de Wetstraat de Wachtstraat genoemd, omdat we het wachten beu zijn’, zegt algemeen secretaris Bogdan Vanden Berghe van 11.11.11. ‘België wacht 85 dagen op een nieuwe regering, de Wereld wacht al tien jaar op de realisatie van de Millenniumdoelstellingen. We vragen nú actie van onze politici. Voor de Belgische problemen, maar vooral ook voor de rest van de wereld. Daarom roepen we iedereen op om naar de Wachtnacht in Gent te komen.’

De situatie is dringend: elke minuut uitstel betekent dat 20 kinderen sterven van de honger, één vrouw omkomt in het kraambed, een stuk regenwoud ter grootte van 50 voetbalvelden verdwijnt en 5 mensen besmet raken met hiv/aids.

Met de actie vragen we aandacht voor de Millenniumdoelstellingen, een reeks concrete doelen om tegen 2015 armoede wereldwijd te halveren. Op 11 september vindt in Gent de Wachtnacht plaats, een massa-evenement waarmee we duidelijk maken dat de wereld nog altijd wacht.
Meer daarover hier: http://blog.wachtmee.be/wachtnacht

Eline Strik, persverantwoordelijke 11.11.11
02 536 11 51 - 0496 80 78 93 - eline.strik@11.be

Zie ook:

Het samenwerkingsverband ‘2015 DE TIJD LOOPT’ bestaat uit:
11.11.11 – ATOL - Bevrijde Wereld - Broederlijk Delen - Caritas International – Djapo - Fos-Socialistische Solidariteit – Globelink - ICRH–The International Centre for Reproductive Health – Intal - KBA–Kadervorming voor Afrikanen vzw - Memisa - Oxfam-Solidariteit -Oxfam-Wereldwinkels - PHOS–Platform Handicap en Ontwikkelingssamenwerking - Plan België – Protos - Studio Globo – Sensoa - SOS kinderdorpen – Trias – UCOS - Vlaams Guatemala-Comité – Volens – Vredeseilanden – Wereldsolidariteit – Wereldmediatheek

 

Deel dit artikel