2009-GGO-vrij

laat u horen! Elke consument heeft recht op vrije keuze. Wie ggo-vrij wil eten, moet dat kunnen. De overheid moet dit consumentenrecht respecteren en afzien van wetgeving die het recht in het gedrang brengt.

Vlaanderen is echter bezig met foute wetgeving inzake ggo's. Daarom verspreiden zeven organisaties een digitale wenskaart. Stuur deze e-card naar de leden van de subcommissie voor landbouw, visserij en plattelandsbeleid van het Vlaams Parlement. Onze overheid beslist 'Ja, we willen ze in onze voeding!' Dit in tegenstelling tot Walloniƫ en top-landbouwregio's zoals Toscane, die zich tot ggo-vrij gebied uitriepen. Op de vraag 'Hoe houden we in Vlaanderen ggo-gewassen en niet-ggo gewassen gescheiden?' kwam een slap antwoord, namelijk een 'coƫxistentieregeling' die in eerste lezing begin december 2008 een lege doos bleek te zijn.

Hoorzittingen
Gelukkig werd toen beslist om op 13 en 20 januari in het Vlaams Parlement hoorzittingen te houden, waar alle stemmen over ggo's en voeding aan bod kunnen komen. In de aanloop naar deze hoorzittingen lanceren zeven organisaties een wenskaart met het opschrift '2009990-vrij'. Hoe meer kaartjes in hun mailbox, hoe sterker deze wens. Want zeg nu zelf, wie wil een jaar beginnen met slechte voornemens?Deel dit artikel