Kom in actie : Geen palmolie in mijn tank

notinmytank-tankstation

Wil jij het tropisch regenwoud beschermen en een definitief verbod op palmolie in diesel? Je kan het de Europese Commissie laten weten met 1 druk op de knop. Doe mee!

11.11.11 steunt #NotInMyTank, een internationale campagne tegen valse 'groene' biobrandstoffen (zoals biodiesel op basis van palmolie). De grootschalige productie ervan zet druk op voedselzekerheid en leidt vaak tot massale ontbossing en schendingen van mensenrechten.

Op 8 februari publiceerde de Europese Commissie nieuwe regels die ervoor moeten zorgen dat er niet langer palmolie en andere voedselgewassen die ontbossing veroorzaken in onze tank terechtkomen. De regels gaan in de juiste richting maar ze zijn veel te zwak.

Nu hebben we nog tot 8 maart om de Europese Commissie te laten weten dat bossen en mensenrechten belangrijker zijn dan diesel.

Spreek je uit tegen palmolie in diesel

De Europese Commissie heeft een openbare raadpleging geopend. Jij kunt je als inwoner van de EU uitspreken tegen het gebruik van palmolie als biobrandstof. We hebben nu tot 8 maart om aan de Commissie te laten weten dat de regels in hun huidige vorm onaanvaardbaar zijn en welke veranderingen nodig zijn.

Wij hebben de nieuwe regels geanalyseerd. De belangrijkste tekortkomingen hebben we hiernaast opgesomd in een korte boodschap. Als je daarmee akkoord bent, kan je deelnemen aan de consultatie door te klikken op 'NEEM ACTIE'. Als je wil, kan je de tekst ook aanpassen in het tekstveld.

Het duurt minder dan 60 seconden om een bos en haar inwoners te redden.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels