Beter zicht op schuldvorderingen

De 34-jarige Nene Gallé Diallo is een kleinschalige onderneemster uit Guinee. Ze baat een ambulante kleinhandelszaak uit. Haar voornaamste producten zijn detergenten, voedingswaren en zeep, zowel in vloeibare als in poedervorm. De steun die ze krijgt van Trias-partner Aguidep legt haar geen windeieren.
"Sinds een jaar krijg ik steun van Aguidep. Voordien nam ik zelfs geen notities in schriftjes, en dus vergat ik vaak dat een klant me nog geld moest, of het exacte bedrag dat hij me nog verschuldigd was. Het gebeurde zelfs dat personen weigerden te betalen omdat ik geen enkel schriftelijk bewijs van hun schuld kon voorleggen", vertelt de onderneemster.

Dankzij de opleidingen die ze via Aguidep kon volgen, slaagt ze er nu wel in om een kas- en kredietboek bij te houden. "In het schriftje waarin ik de openstaande schulden noteer, schrijf ik alle gegevens van elke persoon die iets op krediet koopt. Daarna moet de klant dit document ondertekenen. En in het kasboek belanden alle inkomsten en uitgaven", aldus Nene.

Hierdoor weet de vrouw nu op elk moment hoeveel geld ze in kas heeft. "Bovendien heb ik nu een beter zicht op mijn schuldvorderingen. Door het beheer van mijn winkel te verbeteren, is mijn inkomen er aanzienlijk op vooruitgegaan", klinkt het tot slot.

www.triasngo.be


 

Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel