Bevallen is geen kinderspel

Dagelijks sterven 800 vrouwen in het kraambed of aan de complicaties van de zwangerschap of bevalling. Memisa lanceert de campagne 'Bevallen is geen kinderspel' over moedersterfte op 13 oktober op het Muntplein in Brussel met een videospel.

De problematiek is vooral schrijnend in Midden-Afrika. Vele dorpen zijn afgesneden van de buitenwereld en moeilijk bereikbaar. Daardoor geraken hoogzwangere vrouwen vaak niet op tijd in het ziekenhuis. Doordat ze geen toegang hebben tot professionele medische zorgen, kunnen ze dit met hun leven bekopen.

Memisa doet hier iets aan en lanceert ieder jaar in oktober haar campagne rond moedersterfte. Dit jaar wordt op 13 oktober vanaf 10.00 op het Muntplein te Brussel het startschot gegeven.

We nodigen jullie uit om te ontdekken dat bevallen geen kinderspel is. Speel op twee grote schermen het videospel en beleef de moeilijkheden die een zwangere vrouw in Afrika ondervindt onderweg naar het ziekenhuis. Binta moet drie niveaus doorlopen: te voet, met de boot en vervolgens met de moto-ambulance.

Bekende Belgen: Lien Van de Kelder, Akro (Starflam), Marie Warnant (zangeres), die de actie ondersteunen zullen die dag aanwezig zijn en zullen het spel spelen. Slaag je erin hen te verslaan en Binta op tijd naar het ziekenhuis te brengen? Maak kans op één van de vele mooie prijzen, zoals een vliegtuigticket naar Afrika of een chocoladepakket.

Deel dit artikel