Campagne fondsenwerving van Caritas International zopas gestart

 

Brussel - 10/9/2004

Caritas International voert ook dit jaar heel de maand september campagne. Het doel ligt voor de hand:  fondsen werven voor onze noodhulp- en heropbouwprogramma's. Voor de financiering van onze hulpprogramma's zijn wij immers sterk afhankelijk van de giften van het grote publiek. Dankzij hun vrijgevigheid kunnen wij levens redden en hen weer een toekomst geven. 

Momenteel woeden er over de hele wereld een dertigtal bloedige burgeroorlogen en etnische conflicten. Het geweld dat daarmee gepaard gaat, wordt steeds heviger en de onschuldige slachtoffers alsmaar talrijker.Denk maar aan Darfur waar 1,2 miljoen onschuldige burgers op de vlucht zijn voor de wreedheden van de Janjaweed. Samen met de lokale Caritas springen wij onmiddellijk in de bres met eten, water, tenten, sanitair, medische verzorging...Bovendien blijft Caritas International tot het werk er volledig opzit. Tot de ondervoeding van de baan is, huizen heropgebouwd zijn, kinderen weer naar school kunnen, er weer geoogst wordt...

Maar actief zijn in al deze crisissen met zowel  noodhulp- als heropbouwprogramma' s, betekent dat wij over heel wat geld moeten beschikken. Daarbij komt nog dat onze heropbouwprogramma's niet alleen geld, maar ook tijd vragen.  Want een land heropbouwen gebeurt niet een handomdraai. Daar is geld én tijd voor nodig. Zo werken wij bijvoorbeeld al 10 jaar aan de heropbouw van Burundi, Congo en Rwanda. In Afghanistan hebben wij ons samen met het Caritasnetwerk geëngageerd voor 6 jaar, in Darfur voor 18 maanden. 

Omdat wij met deze campagne het brede publiek willen bereiken, gebruiken wij als basismedium televisie: van 6 tot 26 september loopt onze campagne op TV1 en Canvas. Daarnaast zijn er advertenties in dagbladen en magazines. Die benadrukken dat het belangrijk is om na de crisis ter plaatse te blijven en samen met de lokale bevolking aan de heropbouw te werken. Ook het Caritasmagazine van de maand september is volledig gewijd aan het campagnethema. Hierin vindt u een overzicht van ons concreet werk in Burundi, Darfur, Ethiopïe, India en Bangladesh.

Wie ons wil helpen, kan storten op rekening 000-0000041-41 of on-line op onze site. Daar kan u ook onze tV-spot en ander campagne materiaal bekijken. http://www.caritas-int.be

Voor meer informatie:
Jessica Hertsens
Persverantwoordelijke
Tel: 02 229 36 29
GSM: 0475 98 39 35
j.hertsens@caritas-int.be

 

Deel dit artikel