Chronologie van de campagne 'Stop G4S'

Dit artikel geeft slechts indirect achtergrond en analyses over de campagne. Wat dit artikel wil bereiken is dat iedereen een overzicht heeft van de initiatieven van de campagne. Dit artikel zal dan ook regelmatig bijgewerkt worden. Wil je meewerken met de campagne laat het ons dan weten via het contact formulier. En nog een tip, je begint best beneden te lezen.Lees ook de info op de campagne-pagina met de inhoudelijke argumenten voor deze campagne.

Gelieve de resultaten van jouw initiatieven voor de campagne door te geven aan Mario. We publiceren ze dan in deze chronologie.

29 oktober 2014: intal Antwerpen lanceert haar initiatief om de banden tussen de Universiteit Antwerpen en G4S aan te klagen. Niet voor niets wordt de film "The Gatekeepers" getoond die over de Israëlische veiligheidspolitiek & de veiligheidsdiensten heeft.

28 oktober 2014: intal Antwerpen doet een eerste 'promo-prik-actie' om de banden tussen de Universiteit Antwepren en G4S aan de kaak te stellen. Volg hun campagne via de foto's op de FB-pagina.

20 september 2014: intal tekende present op ManiFiesta. In navolging van intal gent, en op basis van een beslissing van de leden lanceert intal zich met haar volle gewicht in de G4S-campagne.

1 mei 2014: Op 1 mei stappen ze mee in de vakbondsoptocht om deze eis kracht bij te zetten. Bekijk hier een fotoreportage.

23 april 2014: Begin 2014 starten verschillende organisaties (Palestina Solidariteit, intal Gent, Vrede vzw, GAPP) een campagne gericht op het Gentse stadsbestuur. Ze eisen dat de stad haar contracten met G4S opzegt. Een eerst prikactie wordt georganiseerd. Bekijk hier een fotoreportage. Er wordt ook een online petitie gelanceerd.

20 december 2013: Palestina Solidariteit publiceert de kortfilm 'Gevangenschap is geen Kinderspel' over de Palestijnse kindgevangenen en de rol die G4S erin speelt.

27 juni 2013: Een eerste actie wordt in België georganiseerd aan het Europees Parlement. Bekijk hier het videoverslag van Palestina Solidariteit.

20-22 november 2010: G4S is één van de bedrijven die voor het Russels Tribunal on Palestine worden aangeklaagd voor haar betrokkenheid bij de bezetting van Palestina. Lees hier een situering van het RToP.

xxx: De Palestijnse BDS-beweging (Boycot, Desinvesering, Santies) roept op om campagne te voeren tegen de G4S zolang het profiteert van de bezetting.
BRON:
Intal

Deel dit artikel