Cresol verankert werking in Rondônia

melkveehouder rondoniaDe Nationale Bank van Brazilië heeft het licht op groen gezet voor de toetreding van een aantal coöperaties in de deelstaat Rondônia tot het netwerk van Cresol. Deze partner van Trias overkoepelt spaar- en kredietcoöperaties van en voor familiale boeren.
De voorbije vijftien jaar heeft het netwerk van Cresol ervoor gezorgd dat vele tienduizenden kansarme boerengezinnen in de zuidelijke deelstaat Paraná hun eerste spaarrekening konden openen. Ze kregen ook toegang tot krediet voor de aanschaf van zaaigoed, vee of machines.

Samen met Trias zet Cresol haar expertise in ter versterking van zwakkere kredietcoöperaties in noordelijker gelegen deelstaten. Zo worden een aantal coöperaties in Rondônia al enkele jaren gecoacht. In totaal zijn bij deze coöperaties 5.000 boerengezinnen aangesloten.

Dankzij de ondersteuning van Cresol zijn de kredietcoöperaties in Rondônia vandaag financieel gezond. Dat was een voorwaarde voor de Centrale Bank om de toetreding van die coöperaties tot het netwerk van Cresol officieel goed te keuren. Nu moeten enkel nog de hoogste bestuursorganen van deze coöperaties hun formele zegen geven.

In Rondônia leven veel familiale melkveehouders die uit Paraná geëmigreerd zijn. De meesten hebben hun coöperatieve spirit meegenomen naar het noordwesten van Brazilië.

www.triasngo.be 
Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel