Damiaanactie 2017 maakt lawaai

damiaanactie 2017

Het geluid van een ratel, vroeger dé waarschuwing dat een ziek persoon in aantocht was. Een houten object als symbool van angst en dood. Vandaag maakt Damiaanactie lawaai om vooruitgang te boeken in de strijd tegen armoedeziekten.

Twee ziekten, wereldwijd maar ook in België. Lepra, een ziekte die vandaag op onze planeet nog altijd 200.000 nieuwe slachtoffers per jaar maakt. Tuberculose, de meest dodelijke besmettelijke ziekte, die wereldwijd een ware ravage aanricht en ook bij ons opnieuw opduikt. In 14 landen gaat Damiaanactie de strijd aan tegen deze ziekten met een gerichte en constante aanpak.

We sporen patiënten op, behandelen en genezen hen. We informeren en sensibiliseren de bevolking via lokale teams die we opleiden en ondersteunen. Meer dan 1200 lokale medewerkers in de projectlanden en duizenden vrijwilligers in België helpen ons hierbij.

Onze ratelaar maakt gezwind overuren om aandacht te trekken. Want tijdens het campagneweekend van 27, 28 en 29 januari roepen we iedereen op om de gekende Damiaanactiestiftjes te kopen of te verkopen.

Een pakje kost € 6 en € 40 is voldoende om een patiënt te behandelen. Jouw hulp kan het verschil maken.
Maak mee lawaai, met alles wat je in huis hebt.

 

Damiaanactie DOOR:

Deel dit artikel