De schande en de keerzijde - over armoede en ongelijkheid

de-schande-en-de-keerzijde 250Bij de hoge armoedecijfers in ons land slaan velen onder ons een diepe zucht, en dit al langer dan vandaag. En bij die zucht blijft het: we gaan ervan uit dat we ons maar moeten neerleggen bij het probleem.

Jos Geysels en Erik Vlaminck zijn het daar niet mee eens. Met het dubbelboek DE SCHANDE & DE KEERZIJDE hopen zij die diepe zucht te doen omslaan in een luide kreet. Want het kan echt anders.


Volgens het sprookje van de doorsijpeltheorie zal een politiek in het voordeel van de sterken uiteindelijk de hele maatschappij ten goede komen. Geysels en Vlaminck ontmantelen die theorie op twee manieren. In een krachtig pamflet, De schande, richt Geysels zijn pijlen op het slabakkende armoedebeleid in de Wetstraat en houdt hij een pleidooi voor een brede beweging tegen ongelijkheid. Vlaminck levert met zijn fictieve armoedeverhaal, De keerzijde, een hilarische, satirische aanvulling.

De schande & De keerzijde wil een ander verhaal schrijven voor een andere werkelijkheid, want het wordt tijd dat armoede eindelijk 'armwoede' wordt.

Erik Vlaminck brengt zijn verhaal ook als theatermonoloog. Jos Geysels gaat graag het gesprek aan met wie het gesprek wil aangaan. 


De opbrengst van dit boek gaat naar Tutti Fratelli van Reinhild DecleirDeel dit artikel