Djembé- en muziekweekend Broederlijk Delen

Het djembé- en muziekweekend van Broederlijk Delen is intussen een stevige traditie. We bieden je ook dit jaar (van 12 tot 14 november) een muzikaal vierluik. Daarnaast keren we de blik naar het Zuiden via informatieve workshops en groepsanimatie. En dit voor al wie tussen 16 en 25 is, op de Hoge Rielen in Lichtaart.

WAT STAAT ER OP HET MENU?

1. HET KLASSIEKE DJEMBÉ EN CONGA-AANBOD
Reeds het vierde jaar op rij leren we de knepen van het djembévak. We werken in vaste leefgroepen (beginners/gevorderden). Wie over geen eigen djembé-instrument beschikt, krijgt er van ons eentje ter beschikking. Zondag om 14 uur brengen we met zijn allen een indrukwekkend samenspel!

2. DE ROCKWORKSHOP
Een apart aanbod voor jongeren die reeds over voldoende muzikale bagage beschikken en eender welk instrument bespelen: snaren, keyboards, blazers en percussie. Een workshop voor snel beslissende freaks: de beschikbare plaatsen zijn beperkt.

3. DE WORKSHOP LIKEMBÉ
Tijdens het wereldkamp maakten we er kennis mee. In het Vlaams spreekt men weleens van ‘duimpiano’. Maar hiermee doen we dit sympathiek en traditioneel Afrikaans instrument oneer aan: de likembé is veel ouder dan onze piano. In Afrika maakt men er hoogstaande muziek mee, en na dit weekend doe jij dat ook.

4. DE ZANGWORKSHOP
De stem is het mooiste instrument van allemaal, zegt men in de muziekscholen. Wij geloven het graag, en gaan op verkenning naar diverse vocale tradities, van gospel tot Afrikaans.

Deel dit artikel