Dolenthousiaste jongeren naar Tanzania voor Zuiddag

Een delegatie gedreven jongeren trekt vanaf 1 juli naar Tanzania in het kader van Zuiddag. Zij gaan er projecten bezoeken van Trias en bekijken waar het ingezamelde geld van Zuiddag naartoe gaat.

De jongeren zullen meer bepaald kennis maken met de Maasai-jongeren van Mviwamo, een boerenbeweging die in het noorden van Tanzania werk maakt van een eigen jeugdafdeling. Op die manier wil Mviwamo ervoor zorgen dat jongeren aan hun toekomst kunnen werken op het platteland en niet naar de grootstad trekken, waar ze veel kans hebben om in de kansarmoede te belanden.

Op 20 oktober gaan 10.000 Vlaamse jongeren voor één dag werken in verschillende bedrijven en organisaties. Wat ze die dag verdienen, gaat naar de jongeren van Mviwamo. Zij willen zeer graag een eigen gebouw waar ze plaats hebben om opleiding te kunnen krijgen, vergaderingen te houden en landbouwgoederen te stockeren.

"We gaan kijken waar het geld van Zuiddag naartoe gaat", zegt Ine Schockaert, die deel uitmaakt van het groepje jongeren dat naar Tanzania vliegt. Zij werd onlangs geïnterviewd door radiozender MNM. "We willen de jongeren daar leren kennen", zegt Ine nog. Haar interview kan je beluisteren door hier te klikken.

MNM liet trouwens weten dat zij ook deelnemen aan Zuiddag. Op 20 oktober kan je immers één dag 'sidekick' worden van radiopresentatoren Peter Van de Veire en Dave Peeters. Dat is een van de vele 'topjobs' die Zuiddag in de aanbieding heeft. Bedrijven kunnen nog altijd deelnemen aan Zuiddag. Interesse? Klik hier.

Volg hier tot 13 juli de avonturen van de Belgische jongeren in Tanzania: http://zuiddagnaartanzania.wordpress.com/

Meer info over het evenement: www.zuiddag.be

Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel