Duurzaamheid zaaien voor een verantwoorde voeding - zondag 26 juni in Brussel

Uitnodiging RabadOntmoeten van producenten uit de biologische landbouw, informatie over Eerlijke Handel, deelnemen aan kookworkshop of leren tuinieren, ontdekken van de smaak en voedingswaarden van de lokale seizoenskeuken, wandelen door de collectieve tuinen, uitleg krijgen over de korte keten, informatie verzamelen over composteren of gewoon nadenken over onze voedingsconsumptie aan de hand van een interactief spel : dit zijn enkele van de vele activiteiten die het Rabad en zijn leden aan jullie willen voorstellen op verschillende locaties in Brussel en op het Sint Katelijneplein op zondag 26 juni.

Welkom op de Wervelstand!                   

Overal ontstaan initiatieven om de voedselkwaliteit te verzekeren, met respect voor de aarde en de mensen die onze aarde bewerken. Brussel is geen uitzondering ! Een reeks van actoren werken elke dag aan de promotie van een alternatieve landbouwproductie en voedingsconsumptie: een duurzame landbouw voor een verantwoorde consumptie!

Maar duurzaam en evenwichtig eten vereist ook een scala aan gewoontes en levensstijl : kunnen koken, de middelen daartoe hebben, de tijd nemen, weten hoe en waar boodschappen doen, voedingsproducten en hun labels herkennen. In één woord: informatie!

Op 26 juni zal men de gelegenheid krijgen om vragen te stellen en kunnen vaststellen dat ook u van een duurzame voeding kan genieten. Op deze dag zal u op een ludieke en gezellige manier kunnen kennis maken met het werk van de leden en hun visie op voedingsconsumptie. U kan er ook info vinden over de bestaande alternatieven in Brussel.

BRON:
Wervel
Wervel vzw DOOR:

Deel dit artikel