'Een vrijgeleide om te verkrachten'

De situatie van vrouwen is er de voorbije decennia flink op vooruitgegaan. Overal ter wereld. Tot zover het goede nieuws, want de ongelijkheid tussen man en vrouw blijft hardnekkig. Eveneens: overal ter wereld. De economische crisis en talrijke conflictsituaties helpen daar niet bij, aldus drie topvrouwen van de VN en de Wereldbank.

Lakshmi Puri is onderdirecteur van de VN-vrouwenorganisatie UN Women. Ze was eind november in Brussel om het eerste jaarrapport van haar dienst voor te stellen: In Pursuit of Justice.

Margot Wallström is Speciaal Vertegenwoordigster van de VN-Secretaris-Generaal voor de strijd tegen Geweld op Vrouwen in Conflictsituaties. Voordien was ze onder andere Europees Commissaris voor Milieu en ondervoorzitster van de Europese Commissie.

Carolina Sánchez-Páramo is een van de hoofdauteurs van het World Development Report 2012, de belangrijkste jaarlijkse uitgave van de Wereldbank. Sánchez-Páramo was in december in Brussel voor de voorstelling van Gender Equality and Development.

BRON:
MO* Magazine
Wereldmediahuis MO* DOOR:

Deel dit artikel