Deel je feest met 11.11.11

feest India dans Hyderabad Stringer India ©Reuters

Geboorte, huwelijk, jubileum? Bij elke speciale gebeurtenis hoort een cadeau. Maar heb je soms ook het gevoel dat je alles al hebt en dat andere mensen dat geld beter kunnen gebruiken? Dan biedt 11.11.11 je een alternatief.  

Vraag je vrienden en familieleden een gift voor 11.11.11. Zo helpen jullie samen honderden mannen, vrouwen en kinderen in het Zuiden.

Hoe ga je tewerk?

Neem vooraf contact met 11.11.11 en laat ons weten dat je je feest wil delen met 11.11.11.

Op de uitnodiging of het geboortekaartje vraag je te storten voor 11.11.11. Dit kan op 2 manieren: 

 • Je verzamelt het cadeaugeld op een eigen rekening en schrijft dit bedrag over op ons rekeningnummer BE30 000-0000011-11.

of

 • Je geeft de genodigden meteen ons rekeningnummer BE30 000-0000011-11 en vraagt hen om een afgesproken mededeling (afspraak tussen jou en 11.11.11) te vermelden op de overschrijving.

  Aan de hand van de afgesproken mededeling kunnen wij jou regelmatig een overzicht van de giften bezorgen. Die afgesproken mededeling kan bijvoorbeeld ‘verjaardag Jan’, ‘jubileum Magda en Paul’ of ‘baby Bas’ zijn.

  Het voordeel van deze werkwijze is dat de schenkers zelf het fiscale attest ontvangen voor hun gift. Het attest wordt toegestuurd in de maand maart van het volgende jaar wanneer het totaal van giften op jaarbasis van een schenker, 40 euro of meer bedraagt.

 

Wat gebeurt er met het geld?

Om de genodigden een idee te geven van wat 11.11.11 zoal doet met het geld, geven we je graag een voorbeeld van onze werking om te communiceren naar de genodigden.

Zo kunnen we jou:

 • Een fotoreeks bezorgen rond het thema basisgezondheid in het Zuiden (moeder- en kindersterfte in India) of sociale bescherming in het Zuiden (de oprichting van mutualiteiten in Mali). De foto’s met bijhorende tekstjes kan je ophangen in de feestruimte.
 • Een hoeveelheid folders bezorgen met de beschrijving van een concrete werking in het Zuiden rond het thema basisgezondheidszorg of sociale bescherming. Deze kan je een plaats geven op een tafel in de feestruimte.
 • Een digitale versie (voor email-communicatie bijvoorbeeld) van deze informatie leveren.
 • Dezelfde fotoreeks, in een powerpoint gegoten, bezorgen.
 • ….

Ook andere opties zijn mogelijk. Aarzel niet om ons te contacteren. We helpen jou graag op maat.

 

Vragen?ef logo

11.11.11 is lid van de Vereniging Ethische Fondsenwerving

Deel dit artikel