Gefeliciteerd meneer Mandela

Doet u ook mee?

Nelson Mandela wordt op 18 juli 90 jaar.
Linx+ voert campagne om zoveel mogelijk gelukswensen uit België te verzamelen.
Waarom? Omdat de strijd die Nelson Mandela en vele, vele andere hebben gevoerd in Zuid-Afrika tegen het apartheidsregime belangrijk genoeg is om te onthouden en herdenken. Maar ook omdat het bestrijden van xenofobie en racisme nog steeds actueel en nodig is, ook in België.
Axelle Red en Georges Debunne hebben Nelson Mandela al een gelukkige verjaardag gewenst. Doet u ook mee?

Teken online of bestel per post
De eerste verjaardagskaart is op maandag 21 april jl. in ontvangst genomen door mevrouw Graça Machel, de echtgenote van Nelson Mandela. Machel reageerde met humor op de levensgrote uitvergroting van de man met een tattoo van Nelson Mandela op zijn borst: “Die man ken ik ergens van.”
De komende maanden worden de verjaardagskaarten op festivals, in cafés en culturele centra verspreid worden. En in november zullen alle gelukwensen aan Nelson Mandela worden aangeboden.
U kunt meedoen met deze campagne door op www.hopedesir.be een verjaardagskaartje te ondertekenen of te bestellen. De eerste tien kaartjes worden gratis opgestuurd, daarna betaalt u volgens de geldende posttarieven.

Aandacht voor Zuid-Afrika
De verjaardagscampagne voor Nelson Mandela is onderdeel van het project Hope+Désir van Linx+.
In dit project wordt aandacht gevraagd voor Zuid-Afrika, bijna 15 jaar na overwinning van de anti-apartheidsbeweging op het regime van de Nasionale Party in 1994. Wat is anderhalve decennia later de stand van zaken inzake sociale en economische gelijkheid voor alle bevolkingsgroepen? Hoe is het verder gegaan met het ANC, de Cosatu en die andere bekende organisaties uit de jaren 80? Maar ook: hoe staat het met racisme en xenofobie in België anno 2008?
Met deze en meer vragen wordt de komende jaren gewerkt.

Zo gaat op 18 juli in ‘Ons huis’ op de Vrijdagmarkt in Gent de foto-tentoonstelling Then and Now in première. In deze tentoonstelling geven acht Zuid-Afrikaanse fotografen, allen actief geweest in het documenteren van de apartheid, hun kijk op het leven nà de apartheid.

Meer informatie over Hope+Désir via www.hopedesir.be, 02 289 01 72 of sboumans@linxplus.be

Deel dit artikel