Hussam Miri, vrijwilliger

Hussam Miri vrijwilliger

De 35-jarige Hussam Miri komt uit Palestina en woont sinds 2015 in België. Hij woonde eerst in Luik, maar toen hij verhuisde naar Gent ontpopte hij zich tot een bevlogen vrijwilliger voor 11.11.11.

"Ik heb al vanalles gedaan voor 11.11.11 in Gent: eerst sorteerde ik dozen met flyers met het opschrift 'mensen vluchten niet zomaar', in het kader van de campagne van vorig jaar. Daarna zijn we de flyers gaan uitdelen op straat, bij universiteiten, in de Vooruit. Ook van achter de computer heb ik mijn handen al uit de mouwen gestoken, bijvoorbeeld door de contactenlijst van vzw's en winkels te helpen updaten. Ook ik heb meegewerkt aan een buurtfeest in de woonwijk Nieuw Gent. We zorgden voor decoratie en een warm welkom voor de bezoekers.

Belmundo, een jaarlijks festival rond internationale solidariteit, vond ik het leukste

Verder hielp ik in maart ook tijdens Belmundo, een jaarlijks festival rond internationale solidariteit. Als ik mag kiezen, dan vond ik dit het leukste. Ik was te vinden bij de Vreemde Tafel, die plaatsvond in het jongerencentrum Minus One. Er waren hapjes vanuit alle hoeken van de wereld, dus veel verschillende geuren en smaken. Daarnaast was er slam poetry over duurzame vrede. Ik bereidde de specialiteit van mijn land: falafel. Het was een fijne manier om andere culturen te leren kennen, en die van mij te tonen.

Ik engageer me graag, help graag, en leer iedere keer nieuwe mensen kennen

Hoe ik bij 11.11.11 terechtkwam? Via een vriend. Daarnaast volg ik de Facebookpagina, zo blijf ik up-to-date wanneer er nieuwe activiteit en georganiseerd worden. Ik engageer me graag, help graag, en leer iedere keer nieuwe mensen kennen. Bovendien is het de beste manier om mijn Nederlands te verbeteren. In de toekomst wil ik zeker nog vaker mijn steentje bijdragen en helpen waar en wanneer ik kan. Met veel plezier."

11.11.11 DOOR:

Kriebelt het bij jou ook? Kies jouw engagement als vrijwilliger 

Deel dit artikel