#AllemaalMensen - Jonge helden onderweg naar beter

11-AllMensen-ThMore-bld11site-2-020818

Op 25 en 27 september 2018 organiseerde 11.11.11 themanamiddagen over migratie voor studenten van de Thomas Morehogeschool.

En dat was niet zomaar. Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering ... Waaronder jonge helden, onderweg naar beter. #AllemaalMensen 

 

Programma

Interviews met

Een vertegenwoordiger van La Lucha - La Lucha is een jongerenbeweging uit Congo. Verschillende leden zaten al eens gevangen vanwege hun engagementen. Een aantal van hen zijn nu in Europa, maar kunnen niet terug naar Congo omdat ze er dan opnieuw gearresteerd worden.

Lucy Mujaya- Lucy ontvluchtte Tanzania omwille van haar geaardheid. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal.

Keuzeaanbod

Vuurkampioen (film) - Champion “incendie” Ndangi, een ex-bokskampioen, wil in Kinshasa een onafhankelijke televisieredactie uitbouwen. Helaas: persvrijheid bestaat niet in Congo en materiaal is duur. Toch zet de Vuurkampioen alles op het spel. Na de vertoning is er een Q&A met de regisseur Roel Nollet.

Inside Lucha (expo) - Straf werk van Belgisch fotograaf Thomas de Wouters. Hij bracht verzetsbeweging La Lucha zeer raak in beeld. Je krijgt ook het verhaal achter de foto’s te horen.

Silent Stories (film) - Silent Stories is een portret van twee mannen en twee vrouwen wiens seksuele identiteit hen dwong Dakar, Algiers, Conakry en Bagdad te verlaten. Na de vertoning is er een nabespreking met Lucy Nujaya (Geel) en Lucy Mujaya en Catherine Vuylsteke (Turnhout). 

Roots met Taboe (expo) -  Een opmerkelijke fototentoonstelling over de verborgen geaardheid van allochtonen en asielzoekers in ons land. De fotograaf van dienst is JanKé.

Rondleiding door kliQ: vormingsorganisatie met expertise in de domeinen seksuele diversiteit en genderdiversiteit. Zij vertellen het verhaal achter de foto’s en vertellen over hun werking.

Afsluiter met

Bar - Met aanbod van Oxfam wereldwinkels

DJ SAHRA - Afrobeat en andere wereldse ritmes

Info en standenmarkt - NGO’s en lokale organisaties stellen hun werking en hun aanbod voor.

Deel dit artikel