Joris, al 39 jaar vrijwilliger

vrijwilliger

“De eerste keer dat ik meewerkte als vrijwilliger was ik zo’n 10 jaar. Met mijn beste vriend verkocht ik wenskaarten en stickers ten voordele van 11.11.11 op de boekenbeurs. Op die manier rolde ik dus in de organisatie. En sindsdien ben ik er nooit meer uitgestapt.

Inmiddels ben ik een vaste waarde in ons 11-comité. Samen met nog een viertal andere personen organiseren we van alles. Zo zijn er een aantal evenementen die jaarlijks plaatsvinden en bijgevolg bijna traditie geworden zijn. Ons volleybaltoernooi, bijvoorbeeld, bestaat al 25 jaar. Er doen altijd allerlei verenigingen aan mee, zoals de jeugdbeweging, oud-leidingsgroepen, lokale volleybalploegen of lerarenploegen. In totaal zijn er toch telkens een 15-tal groepen die spelen.

Steeds minder mensen kwamen naar de infoavonden over de campagne, daarom organiseren we nu een 'informatief restaurant'.

Maar we passen ons natuurlijk ook aan. Zo merkten we dat er steeds minder mensen naar onze infoavonden over de campagne kwamen. Dat was jammer, maar we vonden er iets op: nu organiseren we een ‘informatief restaurant’. We bieden eten aan en stellen tegelijkertijd de campagne voor, en dat vinden de mensen leuker. Bovendien is het een win-winsituatie, want zo brengen we meteen ook wat geld in het laatje.

De samenwerking met 11.11.11 verloopt altijd prima.

Ook ons Muziekcafé in Hoboken is na meer dan 10 jaar een vaste gewoonte geworden. We nodigen dan groepjes uit, en die kunnen heel uiteenlopend zijn. Zowel rock als kleinkunst brengen we. Dit gaat door in een klein café met een podium. Heel gezellig altijd.

De samenwerking met 11.11.11 verloopt altijd prima. We voelen de steun van 11.11.11-nationaal, maar vooral met de lokale medewerkers hebben we regelmatig contact. We kunnen hen altijd bereiken als we vragen hebben, zowel inhoudelijk als over campagnematerialen.

Er is nog steeds zo veel in de wereld dat beter kan, en dus anders moet.

Ik ga mijn engagement voorlopig niet staken. Er is nog steeds zo veel in de wereld dat beter kan, en dus anders moet. Ik ben ervan overtuigd dat we hiervoor moeten blijven vechten, en politici moeten proberen te beïnvloeden. Dat rechtvaardigheidsgevoel speelt toch mee, ja. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een leuke groep met toffe medewerkers.”

11.11.11 DOOR:

Kriebelt het bij jou ook?

Kies jouw engagement als vrijwilliger.

Joris Verstraeten

49 jaar

Wilrijk

Vrijwilliger sinds zijn 10de 

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels